Formulier: Naam van bezoeker in pagina of formulier

Duur: 10 minuten | Moeilijkheid: Gemiddeld

Je kunt nu de naam van je bezoeker in de pagina toevoegen. In dit artikel word uitgelegd hoe je dit op verschillende manieren kan doen.

In dit artikel vind je

Naam ophalen via account gegevens
Naam meesturen via redirect formulier
Formulier automatisch invullen via link

Naam ophalen via account gegevens

Wanneer een gebruiker is ingelogd kan je de gegevens van zijn account gebruiken om de naam van de klant weer te geven op je pagina. Hieronder word uitgelegd hoe je dit doet.

1. Open SYSitor en sleep een tekstblok op de plek waar je de naam wilt hebben
  2. Klik vervolgens op Dynamisch en selecteer onder Site Identiteit de optie Gebruiker info

3. Klik op het moersleutel icoontje, en selecteer de optie Voornaam

Tip: Bij geavanceerd onder het kopje Op terugvallen kan je de tekst invullen die in beeld komt als er géén gebruikers info beschikbaar is.

En je bent klaar! Klik op Bijwerken om je wijzigingen op te slaan. Let er wel op dat de voornaam alleen in beeld komt wanneer de gebruiker is ingelogd!

Naam meesturen via redirect formulier

1. Open SYSitor en sleep een tekstblok op de plek waar je de naam wilt hebben
  2. Plaats de volgende shortcode in je pagina:

[voornaam anoniem="Iemand"]

1. Wanneer er geen naam wordt meegegeven in de link, zal de gebruiker Anoniem zijn en zal er dus i.p.v. een naam, "Iemand" komen te staan. Dit kan je zelf aanpassen naar het gewenste resultaat. Hieronder een voorbeeld van hoe het eruit komt te zien in SYSitor.

2. Sla je pagina op, en ga uit SYSitor. Ga vervolgens naar de pagina en kopiëer de link van de pagina. En plak de onderstaande shortcode achter de URL.

/?v=VOORNAAMHIER

1. Je URL zou er nu bijvoorbeeld zo uit moeten zien:

https://JOUWDOMEINNAAM.nl/NAAMVANJEPAGINA/?v=Maarten

1. Maar nu zal iedereen die deze link gebruikt de naam Maarten krijgen te zien. Je kan deze link bijv. automatiseren in je mailingsysteem, en de naam Maarten vervangen met de klant zijn/haar naam. Als je dat wilt doen hoef je verder niks meer te doen, maar je kan hiervoor ook gebruik maken van een formulier en een redirect.
  2. Open SYSitor op de plek waar je het formulier hebt staan die je wilt doorlinken naar deze pagina
  3. Bewerk het formulier, ga naar het veld wat je wilt gebruiken als voornaam, en klik op Geavanceerd. Vervolgens kopieer je de shortcode.

4. Maak een redirect aan op het formulier (Weet je niet hoe? Klik hier!Vul hierna de link van de pagina met de shortcode erachteraan in. Zie hiervoor het onderstaande voorbeeld:

Klik hierna op Bijwerken / Publiceren als je klaar bent, en als je alles goed hebt gedaan word de naam van de klant nu meegegeven aan de pagina nadat de klant het formulier heeft ingevuld!

Formulier automatisch invullen via link

1. Maak een formulier aan (Weet je niet hoe? Klik hier!)

2. Ga vervolgens naar het veld wat je automatisch wilt laten invullen. Klik op Geavanceerd en klik op Dynamisch. Selecteer vervolgens als standaard waarde de Request parameter. Klik hier nogmaals op, en typ de naam in voor de parameter.

Let op: De naam voor de parameter is belangrijk, aangezien je deze in de URL/link gaat gebruiken om de informatie door te geven aan het formulier!

Stel vervolgens zoveel mogelijk parameters in als je wilt! In het huidige voorbeeld maak ik gebruik van 2 parameters genaamd naam en email.

3. Klik op Bijwerken / Publiceren om het formulier op te slaan, en kopieer de link van je zojuist gemaakte pagina. Gebruik vervolgens de namen van de parameters om de informatie door te geven via de link. Zie het onderstaande voorbeeld:

https://www.mijnwebsite.nl/pagina?naam=Maarten&email=support@sysplatform.nl

1. Als je alles goed hebt gedaan kan je nu formulieren automatisch in laten vullen via informatie die je meegeeft in een link!