Producten: Voorraad instellen

Duur: 5 - 10 minuten |  Moeilijkheid: Gemiddeld
Onderdeel van: Stappenplan: Producten/diensten verkopen
Doel: In dit artikel gaan we je laten zien hoe je de voorraad van je product op je productpagina laat zien.
Pakket: Website met resultaat, Groei platform en Expert platform

In deze video komen de volgende onderwerpen langs:

00:15 Voorraadbeheer activeren

00:33 Instellingspagina voorraadbeheer

02:05 Voorraad instellen per product

02:05 Voorraad instellen per product

Voorraad instellen

1
    Ga naar   Bestellingen -> Instellingen en klik op het tabje  Producten -> Voorraad

Hier kan je nog verdere instellingen instellen. Hieronder volgt een kleine uitleg van specifieke functies:

Voorraad beheren: Het volledig uitzetten/aanzetten van voorraad voor alle producten op je website
Voorraad behouden: Hoeveel minuten een (onbetaald) product behouden moet worden voordat die weer terug de voorraad in gaat
Meldingen: Notificaties krijgen bij verschillende drempels, zoals bij een lage voorraad, maar ook bij uitvergekochte producten
Voorraad weergavenotatie: Hoe je de voorraad wilt weergeven aan klanten

2
Ga naar een product waarvan je de vooraad wil laten zien. Ga naar Producten en Klik op een product.
3
Scroll naar beneden naar Productgegevens en klik op Voorraad.
4
Klik op  Activeer beheer de voorraad van dit product om voorraad aan te zetten, vervolgens kan je bij  Voorraadhoeveelheid invullen hoeveel je van dit product op voorraad hebt.
Wanneer er dan een product wordt afgerekend wordt het voorraadniveau automatisch verlaagd met 1. Wil je een seintje krijgen wanneer het voorraadniveau laag is? Dan stel je in bij lage voorraad drempelwaarde bij hoeveel producten in je voorraad je een melding wil krijgen.
5
Mag iemand maar 1x je product kopen? Vink dan limiteer aankopen tot 1 item per bestelling aan.