Trackingscript(s) instellen via cookiemelding

Duur: 5 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk

Per maart 2024 zijn de regels veranderd, dus om AVG conform te blijven zal je dit artikel moeten volgen. Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met support@sysplatform.nl en we helpen je verder!

Trackingscript(s) instellen

1. Open Dashboard -> Instellingen
  2. Ga vervolgens naar het tabje Privacy & Tracking

1. Onder Cookiemelding tekst kan je een gepersonaliseerde tekst invullen als je dit wilt, maar dit hoeft niet. De standaard tekst is: "Om deze website goed te laten werken, maken we gebruik van cookies."
  2. Bij Verberg logo heb je de optie om je eigen logo te laten zien bij de cookiemelding.

• Onder Scripts zal je de scripts die je hebt moeten verdelen tussen Functioneel, Analytisch, en Marketing.
  • Functioneel: Functionele cookies zijn noodzakelijk om een website te gebruiken, zonder deze werkt de website niet naar behoren. Wanneer een script altijd uitgevoerd dient te worden ongeacht of de gebruiker toestemming geeft; plaats je deze hier.
  • Analytisch: Analytische cookies worden gebruikt om anonieme informatie te verzamelen over het websiteverkeer en gebruikersgedrag. Wanneer je gebruik maakt van de ingebouwde Google koppeling binnen je SYS website, word je afgeraden om hier nogmaals je Google script(s) in te plakken.

Voorbeelden: Google Analytics, Google Tag Manager, Hotjar

• Marketing: Marketing cookies worden gebruikt om adverteerders gerichte advertenties te tonen op basis van de interesses van de gebruiker.

Voorbeelden: Facebook Pixel, Google AdSense, ActiveCampaign

• Zorg er voor dat je de scripts juist verdeeld onder Header en Footer.

Vergeet niet op Wijzigingen opslaan te klikken wanneer je klaar bent!