Toetsen en vragen

Duur: 20 minuten | Moeilijkheid: gemiddeld
Onderdeel van: Stappenplan: online training verkopen
DoelIn dit artikel gaan we je uitleggen hoe je een toets maakt in je Online Training.
Pakket: Groei latform en Expert platform

Stap voor stap uitleg

1
Ga naar  Online Trainingen -> Toetsen   En klik hierna rechtsboven op  Voeg nieuwe toe
2
Geed een naam op en klik vervolgens op het tabje  Builder
3
In dit scherm word je toets gemaakt. Klik op + Nieuwe Vraag om een nieuwe vraag toe te voegen aan je toets.
4
Geef je vraag een naam (de vraag zelf komt in de volgende stap!) en klik als je klaar bent op Voeg nieuwe Vraag toe
5
Klik vervolgens op het rode uitroepteken, dan krijg je dit te zien.  De vraag is leeg, klik hier om te bewerken om de vraag toe te voegen.  Klik hierna op Opslaan als je je vraag hebt uitgetypt.
6
Tevens kan je hier ook het type antwoord bepalen voor de vraag. Hieronder volgt een korte uitleg hoe elk type antwoord werkt.
Enkele keuze Meerkeuze vraag waar één antwoord geselecteerd kan worden
Meerkeuze Meerkeuze vraag waar meerdere antwoorden geselecteerd kunnen worden
Open antwoord Gebruiker kan zelf een antwoord intypen
Sorteer Gebruiker krijgt antwoorden die hij/zij in de juiste volgorde moet zetten
Sorteer op groepen Gebruiker krijgt antwoorden die hij/zij in de juiste groep moet zetten
Vul de lege velden in Gebruiker dient de lege velden van een zin in te vullen
Assessment Gebruiker kiest op een schaal van bijv. 1 (nooit) tot 5 (vaak)
Verslag Gebruiker levert een verslag aan die de beheerder kan beoordelen
7
Voeg vervolgens antwoorden toe aan je vraag door op + Nieuw antwoord toevoegen te klikken, en vergeet niet om het juiste antwoord aan te klikken!
8
Klik bovenaan op instellingen
Hier kan je instellen bij welke training en module de toets hoort. Bij toets vereisten kan je aangeven welke toets er eerst behaald moet zijn, voordat deze toets gedaan mag worden.

Verder kan je instellen hoeveel % iemand goed moet hebben voordat de toets behaald is.

9
Als je eenmaal klaar bent met je toets kan je op Publiceren / Bijwerken klikken om hem op te slaan. Vergeet je toets niet toe te wijzen aan een training!