E-mail instellen op Outlook

Duur: 5-10 minuten | Moeilijkheid: Gemiddeld

Doel: In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je e-mail ontvangt & verstuurt via je Outlook.

Pakket: Website met resultaat, Groei platform en Expert platform

Let op: wij beloven dat onze webmail het doet. Alle andere mogelijkheden zijn extra en daar leveren wij beperkt support over. Dit omdat er te veel variaties zijn waarom iets niet lukt. Tevens zijn dit diensten buiten SYS om en hebben wij geen invloed op hoe die diensten werken.

Let op: Dit artikel gaat over de betaalde versie van Outook (onderdeel van Office / Microsoft 365. Bij de betaalde versie kan je een applicatie (programme) installeren. De gratis webversie kan sinds 2021 geen nieuwe accounts meer toevoegen van andere e-maildiensten. Hierdoor kan je bij een gratis account geen e-mails van SYS meer toevoegen. Wil je een gratis alternatief voor Outlook? Neem dan Thunderbird. Thunderbird is net als Outlook een programma dat je installeert op jouw computer.

Type Poort Mailserver
Inkomende e-mail 993 mail.sysplatform.nl
Uitgaande e-mail 465 / 587 mail.sysplatform.nl

In dit artikel vind je

Instellen op desktop en/of laptop
Instellen op mobiel en/of tablet

Instellen op desktop en/of laptop

1
Begin met het openen van Outlook op je apparaat Is dit de eerste keer dat je Outlook opent? Ga dan door naar stap 3!
2
Klik linksbovenaan op Bestand gevolgd door de knop + Account toevoegen
3
Vul het e-mail adres in wat je wilt koppelen, en klik op Ik wil mijn account handmatig instellen, gevolgd door de knop  Verbinding maken
4
Selecteer in het volgende scherm de optie IMAP
5
Vul in dit scherm je wachtwoord in, en klik hierna wederom op Verbinding maken

Let op: Het kan zijn dat je hier meerdere gegevens dient in te vullen. Voor de gegevens zie stap 8!

6
Als de volgende pop-up naar voren komt, klik dan op Ja
7
Als het goed is, is alles nu correct ingesteld voor gebruik. Voor de zekerheid gaan we nog even kijken naar de instellingen. Ga linksbovenaan naar Bestand en klik op Accountinstellingen gevolgd door Serverinstellingen
8
Vervolgens staan hieronder de gegevens die overeen zouden moeten komen met wat jij op je scherm ziet.

Instellen op mobiel en/of tablet

Deze video is niet van SYS, maar geeft wel weer hoe je Outlook kan instellen op jouw mobiele apparaat.

1
Download Outlook voor Android en open de app
  • Klik vervolgens op Aan de slag
  • 2
    Vul het e-mailadres in wat je bij ons hebt gekregen en klik op Doorgaan
    3
    Doe hetzelfde met het wachtwoord, en geef je account een naam. Klik hierna op het vinkje rechtsbovenaan.
    4
    Als je alles goed hebt gedaan is je e-mail nu ingesteld met je mobiel!