Google Analytics instellen

Duur: 5-8 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk
Doel: In SYS kan je nu heel gemakkelijk je Google account koppelen aan je website, zo heb je alle statistieken altijd binnen handbereik. In dit kennisbankartikel wordt uitgelegd hoe je deze integratie met Google kan instellen!
Pakket: alle pakketten

Stap voor stap uitleg

1
Open je dashboard en klik op Activeer nu
2
Vink de optie connect Google Analytics as part of your setup aan en klik daarna op Sign in with Google om het proces te starten

3
Er word je gevraagd om in te loggen met een Google account, kies jouw account of voeg een nieuwe toe

4
Vul het wachtwoord in en klik op doorgaan
5
Geef vervolgens toestemming om je account te gebruiken. Het is belangrijk om hierbij alle vinkjes aan te vinken, anders werkt het niet.
6
Ga door met het installatieproces totdat je klaar bent, Iedere keer moet je op de blauwe knop klikken om verder te gaan.
7
Op het eind komt er een knop met daarop  Go to my Dashboard. Je website is nu geconnect met Google Search Console!
8
Vervolgens gaan we door om Google Analytics te koppelem. Hiervoor moeten de deze gegevens invullen:  Account, Property en View. Als je dit hebt gedaan klik je op Analytics instellen om het proces af te ronden!
Mocht je nog geen account hebben dan kan je ook een nieuw account aanmaken;
9
En klaar! Het kan ongeveer 2-3 dagen duren voordat je alle data ziet.