Jezelf uitsluiten van Google Analytics

Duur: 5-8 minuten | Moeilijkheid: Gemiddeld

Als je je Google Analytics hebt gekoppeld aan SYS, word je automatisch uitgesloten van de analytische gegevens. Alleen dit gebeurd enkel wanneer je bent ingelogged. Wil je iets uittesten in incognitmodus? Das pech! Dan word je alsnog als bezoeker meegerekend. In het onderstaande artikel gaan we je uitleggen hoe je jouw IP adres kan uitsluiten van deze analytische gegevens, zodat je gegevens nog betrouwbaarder zijn!

Stap voor stap uitleg

1
Open Google Analytics en klik op Beheerder
2
Klik vervolgens op Alle Filters en klik hierna op + FILTER TOEVOEGEN
3
Geef je filter een naam en selecteer bij filtertype Vooraf gedefinieerd, gevolgd door  Uitsluiten, Verkeer van de IP-adressen, en die gelijk zijn aan
Vul vervolgens bij IP-Adres je eigen ip-adres in.
Tip: Je kan je eigen IP-adres vinden op websites zoals Whats My IP
4
Selecteer vervolgens op welke analytische gegevens je deze filter wilt toepassen door op Toevoegen te klikken. Vergeet niet op op Opslaan te klikken als je klaar bent!