Website wordt niet goed getoond

Duur: 3-5 minuten | Moeilijkheid: Gemakkelijk
Doel: ervoor zorgen dat jouw website goed wordt weergegeven op jouw computer
Pakket: alle pakketten

Soms kan het zijn dat de weergave van je website niet overeen komt met wat je hebt ingesteld. Dit kan o.a. komen door cache. Cache is een verzamelnaam voor de tijdelijke gegevens die worden opgeslagen wanneer je een website voor het eerst bezoekt. Zo worden bijv. afbeeldingen, pagina's, maar ook stylesheets opgeslagen in de cache. Het idee hier van is, is wanneer je de website nogmaals bezoekt; je deze sneller in kan laden, omdat dit al in het cachegeheugen staat.

Als je website niet correct wordt weergegeven, is het altijd handig om eerst even in een omgeving zonder cache te kijken. Dit kan je o.a. doen met Incognitomodus, en in het onderstaande artikel word uitgelegd hoe je dit kan gebruiken.

Incognitomodus gebruiken

1
Open het gewenste internet browser
2
Op een Windows PC maak gebruik van Control + Shift + N om een incognitoscherm te openen
Op een Mac maak gebruik van Command + Shift + N om een incognitoscherm te openen
3
Er opent een nieuw tabblad van je browser, dit is het Incognitoscherm en vanuit hier kan je je website inzien zoals bezoekers dit zouden zien! Let er wel op dat opgeslagen wachtwoorden ook een deel zijn van cache ( Cookies) en je hierdoor weer handmatig in moet loggen op je website via dit tabblad.

Leegmaken van je cachegeheugen

Een andere manier is om je cachegeheugen leeg te maken. Dit kan door een toetsencombinatie op het toetsenbord; (hierbij druk je dus alle toetsen tegelijkertijd in)

Voor Window gebruikers; Control + F5
Voor Mac gebruiker: Command + shift + r

Probeer een andere browser

Mocht dit allemaal niet werken dan kan het werken om jouw website in een andere browser te bekijken. Dit helpt vooral als je sommige dingen niet kan op je website. Als iets niet lukt met het bewerken van elementen/pagina's.

Hieronder volgen enkele browser;

Brave
Chrome