Bestellingen: Terugbetalen & creditfactuur aanmaken

Duur: 10 minuten | Moeilijkheid: Gemiddeld

In dit artikel leggen we uit hoe je een bestelling kunt terugbetalen, en hier automatisch een creditfactuur voor kunt aanmaken.

Terugbetalen & creditfactuur aanmaken

1. Open Dashboard -> Bestellingen en klik op de bestelling waar je de terugbetaling wilt doen

2. Scroll naar beneden bij de bestelling, en klik op Terugbetalen

3. Vul vervolgens onder Totaal het bedrag in wat je wilt terugbetalen óf je stelt het Aantal in dat je wilt terugbetalen, en druk op Enter op je toetsenbord. Het Terugbetalingsbedrag onderaan zal nu veranderen, klik nu op Betaal handmatig terug of Terugbetaling via Mollie.

Let op: Terugbetalingen kunnen alleen via Mollie gedaan worden als de klant deze bestelling ook via de website heeft betaald.

4. Na het klikken op de knop zal de pagina herladen, en zal je een nieuw overzicht krijgen met de gegevens van de bestelling.

5. Vervolgens kun je een handmatig een creditfactuur aanmaken, door rechts onder in je scherm bij Maak PDF op PDF Creditnota te klikken.