Pagina's en berichten optimaliseren voor Google met SEO

Duur: 10 minuten | Moeilijkheid: gemakkelijk | 
DoelJouw website beter vindbaar maken in Google
Pakket: alle pakketten, tenzij je op een tijdelijke website staat

Heb je geen SEO optie?

Stuur ons een bericht en we activeren het snel voor je!


Pagina's optimaliseren

1
Open Dashboard -> Content -> Alle Pagina's 
2
Zoek een pagina/artikel die je wil optimaliseren en klik op bewerken.
3
Scroll naar beneden totdat je  SEO ziet staan. Bij Focus keyphrase vul je enkele begrippen (tot maximaal 4) in die het meest relevant zijn voor deze pagina.Bij Snippetvoorvertoning kan je zien hoe het zoekresultaat eruit zal zien op mobiel en op je desktop (computer). 
In de Meta-omschrijving kan je aanpassen welke tekst er in Google moet komen te staan. Standaard neemt Google de eerste paar woorden van jouw website/artikel over.
4
Als je verder naar beneden scrolt naar Geavanceerd kan je hier aangeven of de pagina überhaupt moet worden weergegeven op zoekmachines. 
5
De L eesbaarheidsanalyse vertelt je hoe de tekst op je pagina leest, bijvoorbeeld of je te veel woorden hebt gebruikt of niet. Zo kan je op basis van deze feedback je pagina nog meer optimaliseren. Google houdt namelijk bij het beoordelen van pagina's ook rekening met hoe vriendelijk ze zijn om te lezen. Het is aan te raden zoveel mogelijk bolletjes op groen te krijgen
6
Met het laatste tabje Sociaal, kan je de weergave van jouw pagina als hij gedeeld word op bijv. Facebook of Twitter aanpassen.
Zo kan een bericht op Facebook eruit komen te zien;
Vergeet niet op  Bijwerken te klikken als je klaar bent!
Heeft dit artikel je geholpen? Bedankt voor je feedback! There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Meer hulp nodig? Stuur je vraag naar het support team Stuur je vraag naar het support team