Sociale media deelknoppen toevoegen

Duur: 5-10 minuten | Moeilijkheid: Eenvoudig

In dit artikel leggen we uit hoe je deelknoppen voor sociale media toevoegt aan jouw website. Deelknoppen zorgen ervoor dat mensen jouw pagina op hun eigen sociale media kunnen delen. Deelknoppen zijn er niet om meer volgers te krijgen op jouw eigen sociale media.

Voor het gemak verdelen we dit artikel is twee stukken;

Het toevoegen van de deelknoppen:

Klik op het plusje om een nieuwe selectie toe te voegen.

Er is nu een nieuwe selecte ontstaan. Hierin gaan we de deelknoppen plaatsen. Het is handig om deze selectie te maken op de plek waar jij je de deelknoppen wil op jouw website. Achteraf is het verplaatsen van de deelknoppen ook nog mogelijk.

Zoek in de zoekbalk naar de widget; deelknoppen

Sleep de widget naar de gewenste plek.

Nadat je de widget Deelknoppen hebt toegevoegd ziet het er zo uit;

Aan de linkerkant is nu het menu zichtbaar. In dit menu kunnen we de widget aanpassen/instellen.

De volgorde van de sociale media is te veranderen door de naam naar boven of naar beneden te schuiven. Voorbeeld: ik wil Facebook niet als eerste knop, maar als tweede knop hebben. Ik sleep dan simpelweg Facebook naar beneden. Hierdoor komt Twitter bovenaan (als eerste) te staan en Facebook als tweede en LinkdIn blijft derde.

Een sociale media toevoegen kan door op de knop "Item toevoegen" te klikken. Hierna verschijnt er onderaan de lijst het toegevoegde media.

De sociale media veranderen naar een ander media kan door op het netwerk te klikken. Daarna kan je kijken welk netwerk je wil en dat selecteren.

Het aanpassen van het uiterlijk van de deelknoppen:

Bekijk: Hiermee kan je kiezen hoe de knoppen eruit zien;

Met een icoon en tekst

Icoon en tekst
Alleen een icoon:

Met alleen tekst:

Label: Hiermee kan je aangeven of de tekst in de knop zichtbaar moet zijn of niet.

Uiterlijk: Met deze instellingen kan je de lay-out van de knoppen aanpassen.

Vorm: Ronde, vierkante of afgeronde knoppen. Afgerond zit tussen vierkant en rond in. De hoekjes zijn dan een beetje rond gemaakt.

Kolommen: Het cijfer geeft aan hoeveel knoppen er naast elkaar komen te zitten. Hoe hoger het cijfer dat je selecteert des te kleiner de knoppen worden.

Uitlijning
: Hiermee bepaal je op de knoppen aan de linkerkant van de pagina komen, in het midden, aan de rechterkant komen te staan. De laatste optie verdeeld de knoppen over de gehele breedte van de website.

Doel URL: Hiermee kan je de pagina bepalen welke de mensen gaan delen. Standaard is ingesteld dat de mensen de pagina delen waarop ze op dat moment zijn. De URL dien je alleen aan te passen wanneer je wil dat mensen altijd dezelfde pagina van jou delen. Als voorbeeld; als ik hier de url van mijn website invul; www.sysplatform.nl dan wordt die pagina gedeeld, ongeacht als mensen op een andere pagina van mijn website zijn.