SYSitor: Geschiedenis en Revisies

Duur: 5 - 10 minuten |  Moeilijkheid: gemakkelijk
Doel: Heb je iets gedaan wat je niet wilde doen? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat ongedaan kan maken

Wees niet bang

Je kan altijd alles ongedaan maken. Kleine tip: sla niet iedere wijziging op. Dit maakt het gemakkelijker voor ons en voor jou om dingen terug te halen.

Verschil tussen Geschiedenis en Revisies

Bij geschiedenis slaat SYSitor de acties op die je hebt gedaan op het moment dat je op de pagina aanpassingen doet. Heb je per ongeluk de verkeerde knop verwijderd, dan kun je de knop terug halen bij geschiedenis.

Bij revisies slaat SYSitor elke keer de pagina op wanneer jij op 'update' klikt. Dus hij slaat niet elke aanpassing op, maar wanneer je een aantal aanpassingen hebt gemaakt en dan op update klikt slaat hij 1 nieuwe revisie op in SYSitor.

Geschiedenis terug halen

1
Heb je iets gedaan dat niet de bedoeling was? We kunnen het op twee manieren ongedaan maken; met control + z of met de geschiedenis
2
Control +  z kunnen we gebruiken nadat we met de linkermuis ergens anders hebben geklikt.
3
De geschiedenis vinden we aan de onderkant aan de linkerkant van het beeldscherm.
4
Aan de linkerkant staan de acties (laatste veranderingen sins het opslaan van de website) aan de rechterkant staan alle keren dat we de website hebben bijgewerkt ( revisies).
5
Zoek totdat je de laatste versie hebt waar je tevreden mee bent en ga verder met het bewerken van je website.
6
Ben je klaar met bewerken? Klik dan op Updaten.

Revisie terug halen

1
Om een hele pagina revisie terug te halen ga je naar de pagina waarvan je de revisie terug wil halen.
2
Klik onderin SYSitor op het 'geschiedenis/revisie' icoontje:

Kies bovenin voor het tabblad revisies

Kies de versie van de pagina waar je naar terug wil.
Klik bovenin op toepassen.
Je hebt nu jouw revisie teruggezet van deze pagina.