Privacyverklaring schrijven

Duur: 30 minuten | Moeilijkheid: Moeilijk 
Doel: In dit artikel laten we je zien waar je goede informatie vandaan haalt om jouw Privacy verklaring te schrijven.

In deze video komende volgende onderwerpen langs:

00:09 Waarom een privacyverklaring?
01:15 Stappenplan veilig internetten
07:42 Privacybeleid gids van SYS
10:20 Privacy instellingen van SYS
11:13 Privacypagina bewerken


Let op: 

Wij zijn geen juristen en kunnen je daarom niet precies vertellen wat er in de privacyverklring moet komen. Wel kunnen we je helpen met wat er ongeveer in moet komen te staan en waar je deze informatie kan vinden. Wil je hulp bij het opstellen van de privacyverklaring? Raadpleeg dan een jurist of iemand die thuis is in de materie, dat zijn wij dus helaas niet ;)

Wat is een privacyverklaring en waarom moet ik het hebben?

Laten we beginnen met het waarom. Omdat het wettelijk is bepaald is dat een website moet uitleggen wat jij met de (dgitale) gegevens van gebruikers doet. Daarnaast dienen deze inzichtelijk te zijn voor de gebruiker.

In de privacyverklaring staat wat jij verzamelt aan gegevens en wat je ermee doet. Welke voorwaarden (regels) er gelden en welke uitzonderingen er zijn. Dit is heel algemeen en daarom ervaren veel ondernemers dit als lastig. En juist daarom hebben wij van SYS besloten om jullie te helpen door middel van dit artikel en handige links. Zodat je niet alles zelf hoeft te bedenken.

Wat moet er in de privacyverklaring?

Wat er precies in de privacyverklaring staat is afhankelijk van welke gegevens jij verwerkt van gebruikers. Kort door de bocht kan je stellen dat de volgende onderwerpen voor iedereen gelden;

  • Persoonsgegevens
  • Gevoelige gegevens
  • Waarom verzamel je de gegevens
  • Bewaartermijn
  • Wie hebben er toegang tot de gegevens
  • Gebruik van coockies
  • Hoe kan een klant bij zijn/haar gegevens komen
  • Beveiliging van de gegevens

Hoe te beginnen?

Door te gaan schrijven, nee dat is flauw. Stap 1 is om de video hierboven te bekijken. Dit omdat daar alles staat waarmee ik je kan helpen. Doordat de privacyverklaring voor iedere website anders is, kunnen we geen standaard stappenplan maken. Vandaar is mijn advies bekijk de video hierboven en gebruik daarna (eventueel) de link hieronder.

Overzicht van handige websites:

Stap voor stap een privacyverklaring maken

Heeft dit artikel je geholpen? Bedankt voor je feedback! There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Meer hulp nodig? Stuur je vraag naar het support team Stuur je vraag naar het support team