Opdrachten aanmaken en gebruiken

Duur: 20 minuten | Moeilijkheid: gemiddeld
Onderdeel van: Stappenplan: online training verkopen
DoelIn dit artikel gaan we je uitleggen hoe je een opdracht opzet en beoordeeld
Pakket: Groei platform en Expert platform

In deze video komen de volgende onderwerpen voorbij;

1. 00:23 Overzichtsscherm van opdrachten
2. 00:52 Voordeel van opdrachten
3. 02:01 Opdracht aanmaken
4. 05:00 Groepsleider aanmaken
5. 06:01 Verder met opdrachten aanmaken
6. 07:05 Opdracht inleveren
7. 08:42 Opdracht beoordelen
8. 10:14 Goedgekeurde opdrachten vanuit cursist

In dit artikel vind je

Opdracht aanmaken
Groepsleider aanmaken
Opdracht inleveren
Opdracht beoordelen

Opdracht aanmaken

Een opdracht aanmaken gaat voor een module en onderwerp hetzelfde. In het voorbeeld gebruiken bij het onderdeel onderwerpen. De manier van aanmaken is voor een module hetzelfde.

1
Ga naar  Online Trainingen -> onderwerpen
2
Zoek het onderwerp op waarbij je een opdracht wil toevoegen en klik op bewerken en klik daarna op het tabblad instellingen.
3
Zoek de optie sta uploads toe bij een opdracht en vink deze aan.
4
Nu krijgen we enkele opties die we kunnen instellen

Bestandextentie Standaard zijn alle bestanden toegestaan. Wil je specifieke bestanden toestaan (en de rest dus niet toestaan) dan vul je die in zonder de punt. Voorbeeld; wil je alleen pdf-bestanden toestaan? Dan vul je in; pdf
Wil je pdf en word-bestanden toestaan dan vul je in; pdf, doc (bij meerdere bestanden komt er een komma tussen te staan)
Bestandgroottelimiet Hiermee bepaal je hoe groot het bestand mag zijn. De maximale grootte is 265 mb. Als je iets invult dien je er altijd een M achter te zetten. 10 mb vul je in in al 10M
Punten Geef aan of je punten wil toekennen aan de opdracht en geef aan hoeveel punten er maximaal behaald kunnen worden voor de opdracht.
Manier van beoordelen
- Automatisch goedkeuren Dit houdt in dat de opdracht gelijk goedgekeurd is, ongeacht wat er ingeleverd is.
- Handmatig goedkeuren Dit houdt in dat jij of een groepsleider de opdracht dient te beoordelen.  Zolang de opdracht niet beoordeeld is, kan de cursist niet verder met de cursus.

Vergeet niet om het onderwerp te koppelen aan een training en module. Klik daarna op bijwerken of opslaan.

Groepsleider aanmaken

Groepsleider aanmaken: op dit moment kunnen alleen wij van SYS een groepsleider voor je aanmaken. Dit doen wij uiteraard gratis voor je. Stuur ons even een e-mail met daarin de naam en het e-mailadres van de gebruiker die groepsleider moet worden. Dan maken wij het in orde voor je.

Opdracht inleveren

1
Voeg een opdracht toe door de klikken op de knop bladeren. Daarna klik je op uploaden.
2
Nadat de opdracht is ingeleverd ziet het er ongeveer zo uit. Dit is afhankelijk van of je hebt ingesteld of de opdracht direct wordt goedkeurd of eerst moet worden beoordeeld. In het voorbeeld hieronder is ingesteld dat de opdracht eerst beoordeeld moet worden.

1 Hier staat dat de opdracht nog dient te worden beoordeeld.
2 Dit geeft aan hoeveel opdrachten er al goedgekeurd zijn en hoeveel er ingeleverd zijn.
3 Hier staat nogmaals dat de opdracht is ingeleverd ter beoordeling
4 Hier is de eventueel gegeven feedback te zien voor de cursist
5 De naam van het bestand is tevens een link om het bestand nog een keer te bekijken

Opdracht beoordelen

1
Ga naar Trainingen --> opdrachten
2
Hier vind je een overzicht van alle opdrachten die ingeleverd zijn.
1 Hier staat de naam van het bestand dat is ingeleverd. Je hebt hier de opties om de opdracht te bekijken.
2 Hier staat de naam van degene die het ingeleverd heeft.
3 Hier geef je aan hoeveel punten je wil toekennen aan de opdracht.
4   Hier staat aan welke training deze opdracht is gekoppeld. Je kan filteren op deze training.
5 Hier staat aan welke module/onderwerp de opdracht is gekoppeld. Je kan filteren op deze module of onderwerp.
6 Hier staan het aantal reacties die zijn gegeven op de opdracht.
7 Hier staat de datum van wanneer de opdracht is ingeleverd.