Thunderbird installeren (outlook alternatief)

uur: 10 -15minuten | Moeilijkheid: Gemiddeld

Doel: In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je e-mail ontvangt & verstuurt via je Outlook.

Pakket: Website met resultaat, Groei platform en Expert platform

Let op: wij beloven dat we webmail het doet. Alle andere mogelijkheden zijn extra en daar leveren wij beperkt support over. Dit omdat er te veel variaties zijn waarom iets niet lukt. Tevens zijn dit diensten buiten SYS om en hebben wij geen invloed op hoe die diensten werken.

Type Poort Mailserver
Inkomende e-mail 993 mail.sysplatform.nl
Uitgaande e-mail 465  mail.sysplatform.nl

Instellen op desktop en/of laptop

1
Begin met het openen van  Mozilla Thunderbird op je apparaat
2
Meestal begin je al in het goede venster (zie stap 3). mocht het toch niet goed zijn gegaan, klik dan op de knop e-mail onder de tekst Kies wat u wilt instellen
3
Vul hier je naam, e-mailadres en wachtwoord in. En klik op  handmatig configureren
4
Vul de gegevens in voor inkomende server:
6
Vul de gegevens in voor uitgaande server:
7
Klik op Opnieuw testen Als alles goed gegaan is krijg je een melding te zien, dat de instellingen correct zijn. Zo niet kijk dan goed hoe het bij stap 5 en 6 is ingevuld en neem dat over. Uiteraard wel met je eigen e-mailadres.
8
Klik op de knop Gereed en nu heb je jouw account toegevoegd aan Thunderbird