Zoom integratie omschakelen van JWT naar Server-to-Server oAuth

Duur: 5-10 minuten | Moeilijkheid: Gemiddeld

Let op: helaas heeft Zoom haar prijspakketten aangepast en is er nu een betaald account nodig om de SYS agenda te kunnen koppelen met Zoom. Je hebt hiervoor het Zakelijke pakket voor nodig.

1
Open de Zoom website en log in op jouw account.
2
Open jouw profiel pagina en klik in de linker balk op geavanceerd. In deze lijst, selecteer de "app marketplace".
3
Accepteer de pop-up die op je scherm verschijnt en sleep je muis vervolgens rechts boven op het scherm over de knop "develop". Selecteer uit het dropdown menu hieronder de knop "Build App".
4
Accepteer de pop up die op dit scherm verschijnt ook. Selecteer vervolgens uit de het overzicht het blokje "Server-to-Server OAuth" en klik op "Create"
5
In de pop up, voer de naam die jij aan dit project wilt geven in. Voor duidelijkheid is het handig om in ieder geval "Agenda Synchronisatie" in de naam te verwerken. Je kunt bijvoorbeeld de naam van jouw website doen, gevolgd door Agenda Synchronisatie, zoals hieronder. Klik vervolgens weer op create.
6
We zijn voor nu klaar in Zoom, maar we komen daar zo nog terug. Houd het zoom tabblad open! Open vervolgens in een nieuw tabblad jouw website en log in. Bij je website instellingen, klik op het tabje Agenda en open vervolgens de instellingen. klik hier vervolgens op "Integratie instellingen weergeven" onder "Integraties"
7
In het integraties menu, open in de selectie balk bovenin het kopje "Zoom". Hier zie je nu een aantal velden staan. Zorg dat bovenin de optie "Enable Server-to-Server OAuth" aan staat. Ga nu terug naar het Zoom tabblad en kopieer de "Account ID", "Client ID" en "Client Secret". Plak deze in het bijbehorende veld in de agenda integratie. Klik hierna op "Opslaan".
8
Tot zover de instellingen in jouw website. We gaan terug naar het tabblad waar de Zoom website open staat. Op dezelfde pagina met de app credentials, selecteer uit het dropdown menu links het kopje "Information". Vul hier in deze velden het volgende in:
  • "Company name": Hier de naam van jouw bedrijf
  • "Name": Hier jouw eigen naam
  • "Email address": Hier het e-mailadres naar keuze
Klik vervolgens op "Continue"
9
De volgende pagina, "Feature" mag worden overgeslagen. Laat alle instellingen staan zoals deze hier staan en klik direct op "Continue"
10
In deze pagina, "Scopes", gaan we de scopes toevoegen waarmee we de relevante informatie in kunnen zien bij Amelia. Klik in dit overzicht op "+Add Scopes". Zoek hier de volgende 4 scopes op en voeg ze toe: LET OP: de zoek functie werkt niet met hele zinnen. Zoek simpelweg 1 relevante zoekterm op, zoals "meeting" en pak de juiste scope uit de lijst.
    1: "View all user meetings"
    2: "View and manage all user meetings"
    3: "View all user information"
    4: "View users' information and manage users"
Klik vervolgens weer op "Continue".
11
Je komt nu uit op de Activation stap. Indien alles goed is ingesteld, zie je nu het scherm hieronder. Klik hier simpelweg op de knop "Activate your app" en je bent klaar voor gebruik :)

Hiermee is alles goed ingesteld!
12
Handig om te testen of het helemaal gelukt is om in te stellen. Dat doe je door bijvoorbeeld zelf een kennismakingsgesprek in te plannen op jouw website. Ontvang je jouw bevestiging mail incl. zoomlink en zie je de afspraak in jouw agenda? Dan is het gelukt!
Lukt een stap uit deze lijst niet of begrijp je een onderdeel niet, weet je ons altijd te vinden voor vragen via de Amigoknop!