Nieuwe online leeromgeving aanpassen

Duur: 15-30 minuten | Moeilijkheid: gemiddeld
Onderdeel van: Online trainingen
DoelIn dit artikel gaan we je uitleggen hoe je onze nieuwe leeromgeving aan kan passen naar jouw wensen!

Templates

De nieuwe online leeromgeving heeft een aantal post types. Dit onder andere een training, een toets, een module en een onderwerp. Deze type posts hebben binnen jouw website omgeving een template. Je kunt de onderstaande stappen volgen om bij jouw leeromgeving templates te komen:
1
Open jouw website en log in. Eenmaal op jouw dashboard, zoek in linker menu balk jouw "Huisstijl". In de Content dropdown, selecteer je de "Sjablonen".
2
Om duidelijker te kunnen zien welke templates horen bij welk type post kun je bovenin je scherm op de tabjes klikken. Als je bijvoorbeeld op het tabje "trainingen" klikt zie je daar alle training templates. Om deze templates te editen klik je op "bewerk met sysitor".

Belangrijkte informatie over jouw template

De informatie van jouw training wordt automatisch ingeladen binnen de template. Deze template kan worden aangepast naar jouw wensen. Deze trainingspagina functioneert tevens als een verkooppagina voor jouw training. Zorg er dus voor dat je deze pagina mooi aankleed en je je training zo goed mogelijk verkoopt.
Geef aan wat mensen gaan leren, wat voor mogelijkheden je hiervoor bied (zoals videos en artikelen of zelfs persoonlijke live trainingen). Zorg ervoor dat je geen werkelijke informatie vanuit de training hier plaatst, gezien deze pagina publiek te bekijken is zonder betaling.

De template bewerken

1
Om een onderdeel van de template aan te passen kun je op een element klikken. Je krijgt nu links in het edit menu een aantal opties: Inhoud, Stijl en Geavanceerd. Dit werkt verder precies hetzelfde als de standaard sysitor website editor. Het uiterlijk van een element aanpassen vindt plaats in het stijl menu. De tekst van een element kan in de inhoud worden aangepast.
2
Houd er wel rekening mee dat deze template voor alle trainingspagina's wordt gebruikt. Dit betekent nu niet dat alle posttypes binnen een training deze veranderingen doorgevoerd krijgt, maar wel alle pagina's die worden aangemaakt met het posttype "Training".
Wil je bepaalde aanpassingen wel op ieder posttype binnen een training doorvoeren? Dan zul je voor iedere template individueel deze aanpassing door moeten voeren.

Benodigdheden van een template

1
Alle templates hebben een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden. Zo hebben alle trainingen bijvoorbeeld een prijs nodig en een salespagina waar de training aangeschaft kan worden. Deze worden op de achterkant van de website ingesteld. Ga hiervoor terug naar het dashboard.
2
Eenmaal op het dashboard, selecteer je links het tabje "Trainingen". In het overzicht van de trainingen op jouw website selecteer je hier de training die je wilt aanpassen. Je klikt vervolgens aan de bovenkant van de pagina op "instellingen".
Let op: Kies eerst een training vanuit het overzicht voordat je op instellingen klikt. De pagina met het overzicht van alle trainingen heeft een soortgelijke "instellingen" knop. Deze moet je dus niet hebben!
3
In deze instellingen kun je de nodige instellingen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis training aanbieden voor ingelogde gebruikers of, indien je de training wilt verkopen, selecteer je "Verkoop via Webshop".
4
Vul hier de prijs in die je wilt vragen voor de training en de link naar de verkooppagina van de training. Alternatief kun je hier ook een funnel link invoeren, waarmee de training direct in het winkelmandje van de klant terecht komt.

Let op!

De prijs op deze instellingen pagina is alleen visueel naar de klant. De prijs die op het product wordt ingesteld is leidend. Als je de prijs van het product aanpast wordt deze niet automatisch meeveranderd.
5
Als je hier naar beneden scrollt zie je ook een tabje met "extra opties". Hier kun je nog een beschrijving toevoegen aan jouw training. Deze beschrijving wordt getoond in het overzicht scherm van de trainingen. Zo kun je de aandacht van de klant nog meer trekken.

Afbeeldingen bij jouw training

Ga terug naar het overzicht van deze individuele training door boven op de pagina op "Training pagina" te drukken. Scroll hier naar de onderkant van de pagina en zoek het tabje "Uitgelichte afbeelding". Voeg hier de foto toe die jij aan je klanten wil laten zien bij deze training.

Jouw template is klaar!

Dit waren alle benodigde instellingen voor jouw template. In dit artikel is de focus vooral gelegd op trainingen, maar je kunt dit op dezelfde manier toepassen op de module, onderwerp en toets templates. Sommige instellingen zullen variëren, maar deze wijzen over het algemeen voor zich. Zijn er toch instellingen waar je niet uit komt, of instellingen die je mist, laat het ons weten!
Heeft dit artikel je geholpen? Bedankt voor je feedback! There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Meer hulp nodig? Stuur je vraag naar het support team Stuur je vraag naar het support team