Blogs: Algemene informatie

Duur: 10 minuten | Moeilijkheid: Gemakkelijk

Doel: In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je je eerste blogartikel schrijft, en hoe je hier categorieën, tags en een uitgelichte afbeelding aan hangt.

Pakket: Alle pakketten

Stap voor stap uitleg

1
Open Dashboard -> Content -> Nieuw blogartikel
2
Geef je blogbericht een naam door bij Titel toevoegen de naam van je blogbericht in te typen, nadat je een paar letters hebt getypt. Krijg je de optie om de pagina te bewerken met SYSitor, zodat je een mooie blog kan maken. Dat doen we pas op het eind. Eerst gaan we even de rest instellen.
3
Aan de rechterkant van de pagina onder Publiceren vind je de mogelijkheid om een een Categorie te selecteren waarin je je blogpost wilt plaatsen. Nog geen categorieën aangemaakt? Klik dan op  + Nieuwe categorie toevoegen.

Daaronder kan je vervolgens ook Tags intypen die relevant zijn aan je blogartikelen. Dit zijn individuele begrippen die aanslaan op je blogpost, dit helpt ook voor SEO.

Bijvoorbeeld: Ik schrijf een artikel over hoe Michael Phelps goud heeft gewonnen op de olympische spelen in Rio de Jenairo. Als tags kan ik hier dan bijv. invullen  Michael Phelphs, goud, olympische spelen, zwemmen, Rio de Jenairo
4
En wéér daaronder kan je een uitgelichte afbeelding instellen voor je blog, klik op Uitgelichte afbeelding kiezen en kies een afbeelding of upload een nieuwe. De uitgelichte afbeelding kom op jouw overzichtspagina van alle blogs, dus dat is de eerste foto die de mensen zien.

Klik hierna op  Concept opslaan om de huidige instellingen op te slaan, maar je blog nog niet direct te publiceren zodat je in alle rust je blog uit kan schrijven.

5
Optioneel kun je een samenvatting toevoegen aan je blogbericht. Deze samenvatting wordt getoond bij het algemene blogoverzicht als soort 'preview' van je blog. Geef je geen samenvatting op? Dan worden de eerste paar woorden gebruikt van je blogartikel zelf als preview. In dit artikel leggen we daar meer over uit: Blogs: Samenvattingen en uitgelichte afbeelding
6
Nu is het tijd om aan je blog te gaan werken! Klik op Bewerk met SYSitor
Ga vervolgens aan de slag met je blog in SYSitor! Je kan hier gebruik maken van alle elementen die je voor normale pagina's ook kan gebruiken.