Aangepast blogoverzicht

Duur: 10-15 minuten | Moeilijkheid: Gevorderd

Doel: In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je gebruik maakt van de ingebouwde thema bouwer om templates op te zetten. Hiermee kan je de vormgeving van blogs, blogoverzicht en je winkelpagina aanpassen.

Pakket: alle pakketten

In deze video:

00:32 Wat is thema bouwer?

02:08 Welke pagina's kunenn we aanpassen?

02:48 Blogoverzicht aanpassen

04:30 Winkelpagina aanpassen

07:51 Een fout herstellen

08:34 Blogartikel aanpassen

Let op: Een sjabloon (ofwel een template) kan gebruikt worden voor allerlei doeleinden. In het onderstaande artikel gaan we een sjabloon aanmaken voor je blogartikelen als voorbeeld. De functie die we gebruiken om dit te doen, genaamd Sjablonen, kan véél meer dan alleen je blog artikelen personaliseren. In de video geven we meer voorbeelden. We kunnen enkel niet voor alles een uitgeschreven voorbeeld geven, maar met deze kennis hopen we je de basis te leren zodat je hier verder op kan bouwen!

Pagina's vormgeven met templates

1
Open Dashboard -> Content en klik op Sjablonen

2
Klik vervolgens op Nieuwe toevoegen of bewerk een al bestaand overzicht (zie video voor hoe dat gaat)
3
Als je hebt gekozen voor nieuwe toevoegen dan selecteer vervolgens bij het type template Archief  (afhankelijk van wat je wilt maken, kan je hier ook kiezen voor de andere mogelijke templates!)
4
Geef een naam op en Klik hierna op  Template aanmaken.
5
Vervolgens word je naar SYSitor gestuurd, waar je een pop-up krijgt waar je kan kiezen uit al bestaande blog templates. Je kan hier gebruik van maken, maar wij gaan zelf een template maken die je kan gebruiken. Klik de pop-up weg door op het kruisje te klikken. (Als je snel wil beginnen, kies dan een template en pas dat aan)
6
In SYSitor kan je gebruik maken van de speciale elementen voor het maken van een blog template. Sleep deze op de gewenste plekken. Je hoeft ze niet allemaal te gebruiken!

Tip: Je kan ook gebruik maken van het element  deelknoppen in dit template, zodat men je blogberichten altijd op een makkelijke manier kan delen met een simpele klik!

Klik vervolgens als je klaar bent op Publiceren.

7
Vervolgens kan je aangeven waar je dit template wilt gebruiken. In dit voorbeeld gaan we dit template voor alle blog berichten gebruiken.  Klik vervolgens op Opslaan & afsluiten als je dit hebt ingesteld. Je bent klaar! Je template word nu toegepast op alle pagina's die je aan de lijst met condities hebt toegevoegd in de stap hierboven.