Partner vergoedingen hierarchie

Duur: 5-10 minuten | Moeilijkheid: Gemiddeld

Doel: In dit artikel leggen we je uit hoe de hiërarchie is bij het instellen van de commissies van de partners.

Pakket: Expert platform of wanneer je Partners los afneemt

Hiërarchie van instellingen vergoedingen

Je kunt voor je partners op verschillende plekken instellingen maken voor het berekenen van de commissie. Omdat dit op verschillende plekken in te stellen is, is het goed om te weten wat de hiërarchie is van deze instellingen: wanneer er niks is ingesteld, naar welke instellingen valt hij dan terug? En wanneer er een uitzondering is, waar stel je dat dan in?

De instellingen worden in de volgende volgorde gebruikt, waarbij 1 de laagste instelling is en 4 de hoogste instelling. Dus instelling 4 overschrijft de instellingen, 3, 2 en 1.

1 - Globale instellingen

Instellingen > Partners

De instellingen bij deze referral vergoeding wordt ook wel de globale instelling genoemd. Dit is de basis van de referral vergoeding en deze instelling geldt voor alle vergoedingen, tenzij de onderstaande instellingen geactiveerd en ingesteld zijn.

2 - Referral vergoeding per categorie

Producten > Categorieën > Referral vergoeding in %

Wanneer je een referral vergoeding instelt voor een categorie wordt daarmee, voor alleen deze categorie, de globale instelling (zoals hierboven beschreven) overschreven.

3 - Referral vergoeding per product

Producten > Nieuw toevoegen/Bewerken > Partners

Wanneer je een referral vergoeding instelt per product wordt daarmee, voor alleen dit product, de zowel de vergoeding per categorie, als de globale instelling overschreven.

4 - Referral vergoeding per partner

Partners > Nieuw toevoegen/Bewerken

Als je een referral vergoeding instelt per partner wordt daarmee, voor alleen deze partner, alle bovengenoemde instellingen overschreven. Wanneer het referral tarieftype invoert op 'website standaard' wordt voor deze partner automatisch het 'website standaard' ingevuld. Wanneer je dus op een later moment het website standaard aanpast, wordt dat ook aangepast voor deze partner.

Echter: wanneer je een partner/gebruiker bewerkt, geef je automatisch of een percentage of een vast bedrag mee. Dus: wanneer je de partner niet aanpast en je aan het begin 'website standaard' hebt meegegven, zal het referral tarieftype automatisch op website standaard komen te staan.