Bestellingen: Verzendmethode en verzendkosten instellen

Duur: 5 - 10 minuten | Moeilijkheid: Gemiddeld
Onderdeel van: Stappenplan: Webwinkel opzetten
Doel: Verstuur je fysieke producten? Dan is het van belang dat de gebruikers automatisch de juiste verzendkosten betalen.
Pakket:alle pakketten

In deze video komen de volgende onderwerpen langs;

Verzendzone aanmaken 00:15
Gratis verzending 00:54
Vast tarief instellen 01:15
Extra verzendopties 01:52
Verzendklassen 02:08
Verzendklassen koppelen aan product 03:29

In dit artikel vind je

Verzendmethodes & verzendkosten instellen
Gratis verzenden d.m.v. kortingscodes
Gratis verzending bij virtuele producten
Gratis verzenden vanaf minimum bedrag

Verzendmethodes & verzendkosten instellen

1
Ga naar Bestellingen  -> Instellingen en klik op het tabblad Verzendmethoden
2
Klik op Verzendklassen
3
Hier gaan we één of meerdere verzendklassen toevoegen. Klik daarvoor op Verzendklassen toevoegen (rechtsonden). In het voorbeeld hieronder hebben we 2 verzendklassen, namelijk Brievenbus pakket & Post NL pakket. Vergeet niet op Verzendklassen opslaan te klikken als je klaar bent!
4
Klik op Verzendzones -> Verzending-zone toevoegen
5
Hier kan je verschillende verzendzones instellen, zoals bijvoorbeeld Nederland óf België, met verschillende tarieven. Vul de Zone Naam en Regio's in gebieden in en klik daarna op Verzendmethode toevoegen.
Zone naam: De naam die je wilt geven aan deze zone.

Regio's in gebieden: Welke landen er bij deze zone horen. Je kan hier eventueel ook de regio beperken tot specifieke postcodes! (handig als je alleen lokaal levert)

Verzendmethoden: Keuze uit Vast Tarief, Gratis Verzending of Afhalen.

6
Als je eenmaal één of meerdere verzendmethodes hebt toegevoegd, kan je ze gaan bewerken. Ga met je muis over de verzendmethode die je wil aanpassen, en klik op Bewerken.
Let op: Je kan de verzendmethodes ook slepen. De positie van de verzendmethode houdt in welke prioriteit heeft op de ander. Wil je dus dat de Gratis verzending altijd standaard geactiveerd wordt als de voorwaardes zijn behaald? Sleep dan de Gratis verzending naar de bovenste positie!
7
Hieronder zie je de mogelijke opties voor het Vaste Tarief verzendmethode die je kunt aanpassen.
Methode titel: De titel van de verzendmethode

Btw status: Keuze uit belastaar & onbelastbaar

Kosten: Standaard kosten

Verzendklasse kosten: Optionele kosten die bovenop de andere kosten komen, zo kan je instellen dat 't Brievenbus pakket minder kost dan het Post NL pakket.

Berekeningstype: Hoe de verzendkosten berekend moeten worden als er meer dan één product is.

8
(optioneel) Als je dit hebt ingesteld ben je in principe klaar. Toch zijn er nog wat extra opties die je misschien wilt overwegen. Klik op Verzendopties om deze in te stellen.

Gratis verzenden d.m.v. kortingscodes

Let op: Zorg er voor dat je een Gratis verzending verzendmethode hebt aangemaakt voordat je hiermee begint, dit wordt hierboven uitgelegd.

1
Ga naar de Verzendzone die je wilt bewerken, en klik op Bewerken onder Gratis verzending

2
Verander de Gratis verzending vereist... naar Een geldige kortingscodes voor gratis verzending
En je bent klaar! Zorg er wel voor dat je kortingscodes goed is ingesteld, als je hier meer informatie over wilt kun je terecht op deze pagina.

Gratis verzending bij virtuele producten

1
Ga naar Producten en klik op Bewerken bij het gewenste virtuele product
2
Scroll naar beneden bij Productgegevens en vink de optie Virtueel aan

Virtuele producten zijn immaterieel en krijgen standaard geen verzendkosten.
3
Klik op Bijwerken als je klaar bent!

Gratis verzenden vanaf minimum bedrag

Let op: Zorg er voor dat je een Gratis verzending verzendmethode hebt aangemaakt voordat je hiermee begint, dit wordt hierboven uitgelegd.

1
Ga naar de Verzendzone die je wilt bewerken, en klik op Bewerken onder Gratis verzending

2
Verander de Gratis verzending vereist... naar Een minimum aankoopbedrag
Vul hierna nog het Minimum bestelbedrag in en klik op Wijzingen opslaan