E-mail instellen op Gmail

Duur: 5-10 minuten | Moeilijkheid: Gemiddeld

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je e-mail ontvangt & verstuurt via Gmail!

Wil je e-mails bekijken binnen Gmail?

In de video wordt alleen de stap uitlegd om e-mails te versturen. Om e-mails vanuit andere account te bekijken moet je nog een stap doen, zie

Let op: wij beloven dat webmail het doet. Alle andere mogelijkheden zijn extra en daar leveren wij beperkt support over. Dit omdat er te veel variaties zijn waarom iets niet lukt. Tevens zijn dit diensten buiten SYS om en hebben wij geen invloed op hoe die diensten werken.

Voor tips of notificaties

Type Poort Mailserver
Gmail 587 mail.sysplatform.nl

Waar wil je heen?

E-mails verzenden als

1
    Login op je Google Account en open je Gmail (kan ook via gmail.com)
    2
    Klik rechtsbovenaan op het tandwiel icoon en dan op alle instellingen bekijken.
    3
    In het menu Instellingen klik op het tabje Accounts en import
    4
    Klik bij Mail verzenden als op Nog een e-mailadres toevoegen
    5
    Vul je naam en het e-mailadres in wat je wilt toevoegen. Vink de optie Beschouwen als alias uit, en klik op Volgende stap.
    6
    Vul bij SMTP-server de URL mail.sysplatform.nl in (zoals in het voorbeeld!) Typ vervolgens nogmaals je e-mailadres bij Gebruikersnaam in, gevolgd door het w achtwoord van je e-mailadres. En klik op Account toevoegen.
    7
    Er wordt nu een e-mail naar je e-mailadres gestuurd ter verificatie. Vul de code in die je per e-mail ontvangt, en klik op Controleren.
    8
    Dat is het! Je e-mailadres is nu toegevoegd aan je Gmail account en je kan nu e-mails versturen. Om ook e-mails te ontvangen moet je ook de volgende stap doorlopen.

E-mails ontvangen

1
    Login op je Google Account en open je  Gmail (kan ook via gmail.com)
    2
    Klik rechtsbovenaan op het tandwiel icoon, en dan op  alle instellingen bekijken
    3
    Klik nu op een e-mailaccount toevoegen, achter het kopje "e-mail bekijken vanuit andere accounts"

4
    Vul je e-mailadres in en klik op volgende;

5
    Afhankelijk van je opties kan je nu kiezen hoe je de e-mails wil kunnen ophalen;

Als je kiest voor POP3, dan haalt Gmail de e-mails op uit je andere inbox en daar verwijnen ze dan dus.
    Als je kiest voor Gmailify (als dit mogelijk is), dan blijven de e-mails in je inbox en komen ze ook bij Gmail in je inbox. Google maakt dan een kopie van de e-mail.

6
    Vul jouw e-mailadres in, wachtwoord en de pop-server in, inclusief het gedeelte met de @. Dus in mijn voorbeeld; voorbeeld@sysplatform.nl

De popserver is mail.sysplatform.nl

Opties:

Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten. In dit geval laat Gmail de e-mail in je andere inbox staan en maakt hij een kopie ervan. Hierdoor kan je zowel in je Gmail als in de andere inbox jouw e-mails bekijken.
    Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken..... Vink deze optie aan en zorg ervoor dat poort 995 wordt gebruikt. Op die manier wordt alles goed beveleigd tijdens het ophalen van jouw e-mails.
    Binnenkomende berichten labelen; Met deze optie worden de e-mails die opgehaald worden automatisch in een aparte map geplaatst.
    Binnenkomende berichten archiveren: Met deze optie worden de e-mails direct in het archief gezet en komen ze niet in de inbox terecht.

Klik nu op account toevoegen en klaar ben je.