Certificaat aanmaken

Duur: 20 minuten | Moeilijkheid: Moeilijk
Onderdeel van: Stappenplan: online training verkopen
DoelIn dit artikel gaan we je uitleggen hoe je een certificaat aanmaakt en koppelt aan een Online Training.
Pakket: Groei latform en Expert platform

In deze video komen de volgende onderwerpen lang:

00:44 Certificaat aanmaken
01:30 Certificaat opmaken HTML
02:53 Certificaat opmaken CSS
04:33 Certificaat koppelen aan training
05:15 Certificaat bekijken/aanpassen

In dit artikel vind je

Het certificaat aanmaken en koppelen aan een training
Het certificaat opmaken
Het certificaat bekijken

Het certificaat aanmaken en koppelen aan een training.

1
Ga naar  Online Trainingen -> Certificaten

En klik hierna rechtsboven op Nieuwe toevoeging

2
Geef een Titel op en vul de tekst van hieronder in bij het lege veld onder de titel

Kopieer de tekst hieronder:

<p style="line-height:-40px;"></p>
<div class="container">
<p class="content">Gefeliciteerd</p>
<p class="naam">[usermeta field="user_nicename"]</p>
<p class="content">met het behalen van de cursus:</p>
<p class="title">[quizinfo show="course_title"]</p>
<p class="content">Dit certificaat is uitgegeven op:</p>
<p class="title">[quizinfo show="timestamp" format="j F Y"]</p>
<p class="content">Je hebt de training behaald met dit percentage goed beantwoorde vragen:</p>
<p class="title">[quizinfo show="percentage"]%</p>
</div>

3
Upload een achtergrond voor je cerftificaat, dit doe je als een uitgelichte afbeelding.

Tip:

gebruik een van onze vier voorbeelden, zo weet je zeker dat de vormgeving klopt. Klik met je rechtermuisknop op het certificaat dat je wil hebben en kies voor opslaan als.
De afbeelding mag alleen een .JPG zijn, moet kleiner zijn dan 1 mb en de ideale afmeting is 3300x2550 pixels.

Download voorbeeld 1:

Download voorbeeld 2:

Download voorbeeld 3:

Download voorbeeld 4:

4
Klik op publiceren, zodat je certificaat is aangemaakt.
5
We gaan nu het cerftificaat koppelen aan een toets. Ga naar online trainingen --> trainingen, zoek de trainingop die je wil voorzien van een certificaat en klik op bewerken.

6
Ga naar het tabblad instellingen
7
Geef nu aan welk certificaat bij deze training hoort.
Vergeet niet op bijwerken te klikken als je klaar bent.

Het certificaat opmaken

1
We gaan nu de opmaak goed instellen voor het certificaat. Ga naar online trainingen --> certificaten  en ga daarna naar instellingen

2
Scroll naar beneden tot het gedeelte

.container {
text-align: center;
}
.naam {
font-size: 30px;
font-weight: bold;
text-transform: capitalize;
}
h1, h2, h3, h4, h5, h6, p {
padding: 0;
margin: 0;
}

.title {
font-size: 30px;
font-weight: bold;
}

.content {
font-size: 18px;
}

3
Klik rechtsboven op opslaan!

Het certificaat bekijken
1
Hiervoor gaan we een simpele toets aanmaken en deze koppelen aan het certificaat. Bekijk hiervoor de video die onder het vorige linkje zat. Daar leer je hoe je een toets aanmaakt.
2
Voltooi je toets en daarna kan je het certificaat downloaden via deze knop;
Als het goed is ziet jouw certificaat er ongeveer zo uit;