Agenda: ActiveCampaign koppelen met agenda

Duur: 15-20 minuten |  Moeilijkheid: Gemiddeld
Onderdeel van: Stappenplan: afspraken inboeken met de agenda
Doel: In dit artikel laten we zien hoe je je agenda kunt koppelen met ActiveCampaign
Pakket: Groei platform of Expert platform

In dit artikel vind je

SYS koppelen aan Activecampaign
Agenda koppelen met Activecampaign
Aangepaste velden toevoegen (optioneel)
Betaling bij €0 overslaan (optioneel)

SYS koppelen aan Activecampaign

1
Ga naar instellingen--> instellingen --> Integraties (tabblad)
2
Vul hier de gegevens in van Activecampaign. Die staan bij Activecampaign onder Setting-->Developer
3
Na het invullen klik je op in SYS op Wijzigingen opslaan. Daarna moet je de pagina opnieuw inladen.
4
Nu kan je de standaardlijst selecteren waarop contacten terecht komen.
5
Eventueel kan je een standaard tag invullen (let op: iedereen krijgt deze tag)
6
Klik op Wijzigingen opslaan en klaar ben je. Nu is jouw website gekoppeld aan Activecampaign.

Agenda koppelen aan Activecampaign

1
Open  Dashboard -> Agenda -> Instellingen Bij Integraties  -> Webhooks voeg een nieuwe webhook toe
Naam maakt niet uit
Type is afspraak / event
Actie is  (meeste gevallen) afspraak afgerond
URL is domein.nl/webhooks/agenda-naar-activecampaign
Let op: Wanneer custom fields aanstaan moeten deze ook worden aangemaakt in ActiveCampaign, zelfde naam moet hier worden gegeven aan deze velden. Waarbij _ als spaties worden gezien in AC.

Vergeet niet op opslaan te klikken

Aangepaste velden toevoegen (optioneel)

1
Ga naar Agenda --> Aanpassen --> Aangepaste velden (bovenin)
2
Voeg het veld toe dat je wil. Let hierbij goed op de naam (Label) die je het geeft het soort veld (dat hebben we later nodig); Koppel eventueel ook een bepaalde dienst eraan.
3
Ga in Actiecampaign naar Lists --> Manage fields en klik op add field
4
Vul nu de field name in zoals je hebt ingevuld bij de agenda (inclusief hoofdletter). Kies daarna het field type, zie stap 2 hierboven.
5
Klik op add.

Meer info
Bij Dienst worden er twee tags aan de contactpersoon meegegeven: de ID nummer en de tag 'afspraak'. Bij een evenement worden tags meegegeven die bij je event staan die je zelf kunt aangeven bij het evenement zelf. Bij aangepaste velden worden de naam van custom field en de inhoud toegevoegd aan contact profiel. Hiervoor dien je deze aangepaste veld ook aangemaakt te hebben in ActiveCampaign!

Betaling bij €0 overslaan

1
Ga naar Agenda --> Instellingen
2
Klik op betalingen  en klik dan op  Woocommerce, en zet het vinkjes aan achter;

Vergeet niet op opslaan te klikken