Agenda: Zoom koppelen aan je agenda

Duur: 10 minuten | Moeilijkheid: gemakkelijk
Onderdeel van: Stappenplan: afspraken inboeken met de agenda
Doel: Je agenda koppelen aan Zoom
Pakket: Groei platform of Expert platform

In dit artikel vind je

Zoom integreren met je agenda
Zoom aan werknemers koppelen

Zoom integreren met je agenda

Tip: Zoek je het liever niet allemaal zelf uit? Je kunt dit ook aan de SYS VA uitbesteden

1
Open Zoom Marketplace, login met je Zoom account
2
Klik op Server-to-Server QAuth > Create

3
Geef de app een naam. Bijvoorbeeld: SYS Platform
4
Ga in SYSitor naar Agenda > Instellingen > Integratie instellingen weergeven > Zoom Vul de gegevens van Zoom in bij de agenda:
Account ID
Client ID
Client Secret

De koppeling met Zoom is nu gemaakt. Nu moeten we nog bij Zoom aangeven dat de rechten goed komen te staan.

5
In Zoom: Vul bij Developer Contact Information je eigen gegevens in en klik op Continue tot je bij Scopes komt. Klik op + Add Scopes
6
Kies bij Meeting voor:
- View all user meetings (read)
- View and manage all user meetings (write)
7
Kies bij User voor:
- View all user information (read)
- View users information and manage users (write)
8
Klik op 'Activate your app'

Je hebt je koppeling met Zoom gemaakt voor jouw agenda!

Zoom aan werknemers koppelen

1
Open in je SYS Dashboard -> Agenda -> Werknemers en bewerk de werknemer waar je Zoom aan wilt koppelen
2
Selecteer vervolgens bij Zoom gebruiker het account wat je aan deze werknemer wilt koppelen, Vergeet niet op Opslaan te klikken als je klaar bent!