Afrekenpagina aanmaken in funnel

Onderdeel van: Stappenplan: werken met funnels
Doel: Na deze video weet je alles omtrent de afrekenpagina binnen de funnel
Pakket: Groei platform en Expert platform

Hieronder zie je een overzicht van wanneer welk onderwerp aanbod komt in de video;

1. 01:01 Algemene instellingen
2. 02:19 Testmodus (afrekenpagina)
3. 02:44 Afrekenpagina instellen
4. 02:55 Producten toevoegen aan afrekenpagina
5. 04:23 Het kassakoopje toevoegen aan de afrekenpagina
6. 08:18 Upsell pop-up (afrekenpagina)
7. 10:24 Formuliervelden bewerken (afrekenpagina)
8. 12:49 Afrekenpagina bewerken
9. 14:44 Upsell- en downsellpagina toevoegen
10. 22:45 Heb je nog vragen?

Waar wil je heen?

Wat is een afrekenpagina?

De afrekenpagina is zoals de naam al doet vermoeden; de pagina waar jouw klanten gaan afrekenen. Dit is een belangrijke pagina. Je wil dat de klant zo gemakkelijk mogelijk kan afrekenen en niet voortdat hij/zij betaald heeft de afrekenpagina verlaat. Tegelijkertijd wil je misschien nog een extra aanbieding doen op de afrekenpagina.

Afrekenpagina aanmaken

1
Ga via het dashboard naar bestellingen --> funnels
2
Klik op de funnel die je wil bewerken en klik op de knop bewerken achter de adrekenpagina

3
Onder het tabje design kan je de pagina werken met SYSitor, dit gaat net zoals elke andere pagina binnen jouw website.
4
Bij het tabje producten kan je ervoor kiezen om een stanaard product toe te voegen aan de afrekenpagina. Dit gebruik je alleen als deze afrekenpagina gebruikt wordt voor een specifieke funnel. Mijn advies is, om niet standaard een product toe te voegen aan de afrekenpagin. TIP: het is wel handig als je wil zien hoe de afrekenpagina eruit komt te zien, je ziet namelijk alleen de afrekenpagina als er een product in jouw winkelmandje zit.
5
Wanneer je een standaard artikel op jouw afrekenpagina hebt toegevoegd, zie stap 4, dan krijg je onderaan extra opties;

Tip:

In de video wordt precies uitlegd wat deze instellingen doen. Als je aan de rechteronderkant van de video klikt op deze knop dan kan je gelijk naar het onderwerp 3. afrekenpagina instellen gaan

Kassakoopje toevoegen aan afrekenpagina

1
Klik op de knop bewerken deze staat achter de afrekenpagina (in het overzicht met alle pagina's binnen de funnel)
2
Ga naar het tabje kassakoopje
3
Klik op Kassakoopje  toevoegen en voer een titel in (alleen jij ziet deze titel) om een kassakoopje toe te voegen aan de afrekenpagina.
4
Nu kunnen we een product toevoegen aan het kassakoopje. Klik op bewerken achter het kassakoopje. En selecteer een product. TIP;  vergeet niet op opslaan onderaan de pagina te klikken als je klaar bent met een stap.
5

Tip:

Wil je zien wat welke instelling precies doet? Bekijk dan de video hierboven. Als je op deze knop klikt kan je gelijk kiezen voor het hoofdstuk 5. Het kassakoopje toevoegen aan de afrekenpagina

Informatie

Je kan meerdere kassakoopjes toevoegen aan een afrekenpagina

Upsell popup toevoegen

1
Ga naar het tabje upsell pop-up en vink de optie upsell popup inschakelen aan

2
Selecteer een product en bepaal of je  korting wil geven en hoe. Dit kan door middel van een  percentage of een vast bedrag  prijs
3
Nu kunnen we bepalen welke tekst er in de popup komt te staan; (vergeet niet om op instellingen opslaan te klikken als je klaar bent)

Informatie

Je kan maar een upsell pop-up toevoegen aan een afrekenpagina.

Formuliervelden bewerken

Hier kan je bepalen welke velden klanten op het afrekenformulier zien, in welke volgorde ze staan en welke verden er verplicht zijn.

1
Ga naar het tabje formuliervelden (klik op bewerken achter de afrekenpagina)
2
Wanneer je een veld  onzichtbaar wilt hebben voor de klant, dan kan dat door te klikken op het oogje dat ervoor staat.

3
Een klein rood sterretje geeft aan dat de klant dit veld moet invullen; het is verplicht. Wanneer je dit wil wijzigen dan klik je rechts op het zwarte pijltje, nu krijg je extra instellingen. Vink het hokje vereist uit en de klant is niet meer verplicht het in te vullen.

4
De volgorde aanpassen kan simpelweg door de velden naar een andere plek te slepen.

Tip:

In de video wordt precies uitlegd wat deze instellingen doen. Als je aan de rechteronderkant van de video klikt op deze knop dan kan je gelijk naar het onderwerp 7. Formuliervelden bewerken van de afrekenpagina gaan

Upsell- en downsellpagina

Dit zijn twee verschillende pagina's, maar ik behandel ze samen. Dit omdat ze hetzelfde doel hebben en qua instellingen en het bewerken van de pagin's heel veel op elkaar lijken. Het verschil tussen een Upsell en een downsell is de volgorde waarin ze verschijnen.

Wat is een upsellpagina?

Nadat een klant iets gekocht heeft, komt er een upsell in beeld. Deze pagina in de vorm van een pop-up, kan gebruikt worden voor een eenmalige aanbieding. Wanneer de klant de pagina (pop-up) wegklikt dan is hij ook echt weg. Dit geldt ook voor de downsell, ze zijn beide echt maar eenmalig.

1
Wanneer je bij de funnel bent die je wil bewerken dan kan je met de grote knoppen bovenin een upsell- of downsellpagina toevoegen. Deze pagin's zijn niet verplicht en je kan er voor kiezen om er maar een te nemen.

2
Een product toevoegen bij een Upsell/downsellpagina is verplicht. Dit omdat je een eenmalig aanbod doet en dit kan alleen als je een product gekoppeld hebt. Om een product toe te voegen klik je op bewerken achter de
3
Ga naar het tabje producten en voeg het product toe dat je wil gebruiken.
4
Een belangrijke optie is de  Hoofdvolgorde vervangen is een optie die ervoor zorgt dat de bezoeker het verschil betaalt tussen de oorspronkelijke aankoop en de upsell/downsell. Voorbeeld: ik koop oorspronkelijk een cursus van €100. De upsell is een luxere versie van dezelfde cursus met een aanbiedingsprijs van €250. In totaal is dat €350, wanneer de optie hoofdvolgorde vervangen is aangevinkt, dan betaal ik niet €350 maar slechts €150. Dit komt omdat ik alleen het verschil betaal tussen het duurdere aanbod (€250) min de oorspronkelijke aankoop (€100), dan krijg je dus €250-€100= €150.

5
Upsell-/downsellpagina bewerken klik op de knop bewerken achter de upsell-/downsellpagina. Klik daarna op bewerken met SYSitor. Nu kan je de pagina (pop-up) aanpassen, zoals je iedere pagina binnen SYS bewerkt.