Online training werken met groepen

Duur: 10-15 minuten | Moeilijkheid: Moeilijk
Onderdeel van: Stappenplan: online training verkopen
Doel: In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je binnen de online trainingen kan werken met groepen.
Geschikt voor pakket: Groei platform en Expert platform

Groepsleiders: momenteel kunnen alleen wij van SYS mensen aanmaken als groepsleider. Is iemand al een gebruiker op jouw website en wil je hem/haar groepsleider maken? Stuur ons even een e-mail en wij regelen het voor je. Wel zo gemakkelijk.

In deze video komen de volgende onderwerpen lang:

00:29 Groep aanmaken
01:45 Groepsinstellingen
02:23 Trainingen koppelen aan de groep
04:17 Deelnemers/groepsleiders handmatig toevoegen aan de groep
06:32 Deelnemers automatisch toevoegen aan de groep

In dit artikel vind je

Groep aanmaken en instellen
Trainingen koppelen aan de groep
Deelnemers/groepsleiders handmatig toevoegen aan de groep
Deelnemers automatisch toevoegen aan de groep

Groep aanmaken en instellen

1
Ga naar  Online Trainingen -> Groepen

En klik hierna rechtsboven op  Voeg nieuwe toe

2
Geef een Titel op en vul de algemene informatie in en klik op publiceren
3
Klik bovenin op instellingen en stel alles in zoals je wil.
Groep Materialen: Geef aan of en welke materialen er nodig zijn om deze trainingen te kunnen doorlopen.
Groep certificaat: Stel in welk certificaat de deelnemers krijgen na het afronden van de training(en)
Groep inhoud: als je geld wil verdienen dan kies je voor alleen zichtbaar voor ingeschreven personen.
Aangepaste paginering: pas aan hoeveel trainingen deelnemers per pagina zien. Standaar staat het ingesteld op 20 trainingen.
Aangepaste training volgorde: Bepaal hoe de trainingen gesorteerd worden.
Toegangsmode: Gratis of verkoop via webshop. Kies je voor verkoop via webshop volg dan ook deze stap.
4
Klik op publiceren.

Trainingen koppelen aan de groep

1
Ga nu naar het tabblad  trainingen (bovenin)
Training toevoegen: Geef aan welke trainingen er bij deze groep horen. Selecteer een training en voeg hem toe door op het pijltje naar rechts te klikken.
Training verwijderen: Verwijder een training door de training aan de rechterkant te selecteren en op het pijltje naar links te klikken.
Vergeet niet op bijwerken/publiceren te klikken als je klaar bent.
P.s de optie groep trainingen automatisch inschrijven gebruiken we liever niet, dit omdat het ervoor kan zorgen dat mensen toegang tot trainingen krijgen, waarvoor ze hadden moeten betalen.

Deelnemers/groepsleiders handmatig toevoegen aan de groep

1
Klik op het tabblad  gebruikers (bovenin)
Gebruiker toevoegen aan de groep: selecteer aan de linkerkant de gebruiker en klik op het pijltje naar rechts.
Gebruiker verwijderen uit de groep: selecteer aan de rechterkant de gebruiker en klik op het pijltje naar links.
Groepsleiders: momenteel kunnen alleen wij van SYS mensen aanmaken als groepsleider. Is iemand al een gebruiker op jouw website en wil je hem/haar groepsleider maken? Stuur ons even een e-mail en wij regelen het voor je. Wel zo gemakkelijk.

Deelnemers automatisch toevoegen aan de groep

1
Ga naar producten --> alle producten --> en kies het product dat je wil koppelen aan de groep --> klik op Bewerken
2
Scroll bij het product naar beneden totdat je dit ziet;
Dit betekent dat wanneer iemand dit product koopt hij wordt ingeschreven in de groep(en) en toegang krijgt tot de bijbehorende training(en).