Producten: Variaties instellen

Duur: 10 - 15 minuten | Moeilijkheid: gemiddeld
Onderdeel van: Stappenplan: Webwinkel opzetten
DoelHeb je één product waarbij je verschillende variaties hebt? Denk aan kleur, maat, of andere opties? Dan is het handig om één hoofdproduct te maken, met variaties daarop. Hoe dat werkt zie je in het onderstaande artikel!

In deze video komende volgende onderwerpen langs;

Variatie aanmaken 00:33

Variatie toevoegen 01:15

Variatie koppelen aan product 01:43

In dit artikel vind je

Een nieuwe eigenschap toevoegen
Variaties toepassen op product
Directe betaallink voor variaties

Een nieuwe eigenschap toevoegen

Om een variatie op je product toe te passen. Maken we 1. eerst een eigenschap aan en 2. stellen we in dat die eigenschap gebruikt mag worden als variatie. Je kunt de eigenschap toevoegen bij Producten > Eigenschappen. Maar het is ook mogelijk om een eigenschap direct bij het product te maken zoals in je het filmpje uitgelegd wordt. Let op! Wanneer je dit doet, geldt deze eigenschap alleen voor dit specifieke product en is het niet mogelijk deze eigenschap ook voor andere producten te gebruiken als variaties. Die zou je dan opnieuw moeten instellen.

Eigenschap toevoegen via Producten > Eigenschappen

1
Ga naar Producten -> Eigenschappen
2
Typ een naam voor de variaties op je product, klik hierna op Eigenschap toevoegen
Nu zal de eigenschap in de tabel komen te staan, klik hierna op Voorwaarden instellen

3
Vul nu de verschillende variaties in op je product. Als voorbeeld koos ik voor kleuren.
4
Je hebt nu verschillende variaties toegevoegd voor de eigenschap. In het volgende stappenplan leggen we je uit hoe je deze kunt toepassen op een product!

Eigenschap toevoegen via een product

Let op! Wanneer je dit doet, geldt deze eigenschap alleen voor dit specifieke product en is het niet mogelijk deze eigenschap ook voor andere producten te gebruiken als variaties. Die zou je dan opnieuw moeten instellen. Gebruik dit dus alleen wanneer je eenmalig een variatie wil instellen.

1
Ga naar Producten > Jouw specifieke product
2
Kies bij Productgegevens voor Eigenschappen
3
Heb je al een bestaande Eigenschap aangemaakt? Dan kun je die hier selectteren bij Add existing.

Voeg bij 'New attribute' de naam en waarden in van de eigenschap voor je product. Bijvoorbeeld als naam: kleur, lengte of datum. Als waarde stel je in wat de verschillen zijn, gescheiden door een |.
4
Selecteer gebruik voor variaties en klik op Eigenschappen opslaan

Variaties toepassen op product

We hebben net geleerd hoe je variaties maakt voor producten. Maar nu moeten we ze nog toepassen op het product!

Heb je een eigenschap toegevoegd via dit specifieke product? Skip dan naar stap 5!

1
Ga naar  Producten en klik op een product!
2
Scroll naar onderen, en geef aan dat het gaat om een Variabel product
3
Klik op Eigenschappen en selecteer je eigenschap in het dropdown menu van Add existing.
4
Vink Gebruik voor variaties aan en selecteer de variaties die je in wil stellen op dit specifieke product onder Waarde(n). En klik op Eigenschappen opslaan
5
Klik op Variaties. En daarna op Generate Variations .
Let op! Je krijgt nu een melding boven in beeld. '' Do you want to generate all variations?''. Klik op OK .
6
Je hebt nu de variaties voor die product ingesteld. Via bulk actions Kun je op een snelle manier voor alle variaties iets instellen. Bijvoorbeeld de standaardprijs.
-
Om de variaties op dit product individueel aan te passen klik je er op om ze te openen. Vergeet niet om op Bijwerken te klikken als je klaar bent!

Directe betaallink voor variaties

Voordat je een directe betaallink aanmaakt voor je variaties, moet je eerst weten hoe je een betaallink ophaalt en gebruikt. Deze uitleg kan je hier vinden.

1
Kopiëer de de directe betaallink van het product
2
Gebruik vervolgens onderstaande structuur om een directe betaallink van het variabel product aan te maken:

/afrekenen/?reset&add-to-cart=[PRODUCTID]&attribute_pa_[EIGENSCHAPNAAM]=[VARIATIENAAM]

Bij [PRODUCTID] vul je het ID nummer van het product in. Deze wordt standaard al gegenereerd bij de directe betaallink.

Bij [EIGENSCHAPNAAM] vul je de afkorting van je eigenschapnaam in. Deze heb je als het goed is aangemaakt in de stap hierboven!

Bij [VARIATIENAAM] vul je de slug in van je variatie. Deze heb je als het goed is aangemaakt in de stap hierboven!

Een voorbeeld van een correcte directe betaallink naar een variabel product vind je hieronder:

/afrekenen/?reset&add-to-cart=001&attribute_pa_kleur=rood