Producten: Verkopen van product

Onderdeel van: Stappenplan: Aan de slag met SYS
Doel: Wat je ook wilt gaan verkopen, in dit artikel leer je hoe je producten kunt aanmaken en verkopen.
Pakket: Website met resultaat, Groei platform en Expert platform

In deze video komende volgende onderwerpen langs:

1. 00:08 Nieuw product aanmaken

2. 01:20 Product tonen op website

3. 02:41 Directe betaallink gebruiken

4. 03:29 Winkelpagina gebruiken

In dit artikel vind je

Product aanmaken
Directe betaallink gebruiken
Winkelpagina gebruiken

Verschillende producten

Binnen SYS kun je verschillende producten aanmaken.

1. Simpel product
  2. Variabel product
  3. Eenvoudig abonnement
  4. Variabel abonnement

Simpel product

Wanneer je een product wil verkopen waar geen variaties op zijn zoals bijvoorbeeld een boek, training of kaartendeck, kies je voor simpel product.

Variabel product

Als je een product wil verkopen waar wel meerdere opties bij zijn kies je voor een variabel product. Bijvoorbeeld een t-shirt met verschillende maten of ballen met verschillende kleuren.

Eenvoudig abonnement

Je kunt ook abonnementen aanbieden. Bijvoorbeeld wanneer je toegang wil geven tot een training op basis van abonnement vorm.

Variabel abonnement

Wanneer je bijvoorbeeld voor dezelfde training verschillende vormen van abonnementen aan wil bieden. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor termijnbetalingen. Wanneer je kunt kiezen voor betalen in 3 termijnen of betalen in 5 termijnen. Dan hoef je geen volledig nieuwe producten toe te voegen, maar voeg je verschillende variaties toe.

Product aanmaken

1
Dashboard -> Producten en klik op Nieuw toevoegen
2
Vul je Productnaam in en geef je product een Beschrijving

3
Bij de Productgegevens kan je bij  Reguliere prijs de prijs instellen voor je product. Geïnteresseerd in wat de andere opties voor je kunnen doen? Klik hier voor Voorraad, Verzendmethoden, Upsells / Cross-sells of Variaties.

Let op: Wil je een virtueel product en/of downloadbaar product verkopen? Vergeet dan niet de opties Virtueel en/of Downloadbaar aan te vinken! Dit is ook handig voor automatisch afronden.
4
Aan de rechterkant van je scherm is een menu waar je nog meer kunt instellen:

Productafbeelding: De hoofdafbeelding van het product.

Productgalerij: Meerdere afbeeldingen van het product die de klant kan bekijken

Productcategorieën: Categorie waar het product onder valt, nog geen categorie? Klik dan op + Voeg nieuwe categorie toe

Producttags: Tags kunnen worden toegewezen om producten nog meer te kunnen categorizeren

Directe betaallink: Kan worden gebruikt om klanten via een directe link naar de afrekenpagina te sturen. In de sectie hieronder  behandelen we dit meer uitgebreid.

Vergeet als je klaar bent niet op Publiceren / Bijwerken te klikken!

Directe betaallink gebruiken

1
Open Dashboard -> Bestellingen -> Instellingen en klik op het tabje Producten.
2
Vink vervolgens bij 'Voeg toe aan winkelmand' - functionaliteit de optie Na succesvolle toevoeging gelijk doorsturen naar de winkelmandpagina uit. Anders word je directe betaallink alsnog doorgestuurd naar de winkelmandpagina.
3
Open  Dashboard -> Producten en klik op het product waarvan je de directe betaallink wilt gebruiken.
4
Kopiëer de de directe betaallink van het product
5
Je kan deze betaallink in je e-mail plakken en naar potentiële klanten sturen!
6
Maar wat je ook kan doen is dit koppelen aan een knop op je website! Open een pagina in SYSitor waarop je het product wilt verkopen
Sleep vervolgens het Knop element in je pagina, of pas een bestaande knop aan van bijvoorbeeld een Resultaatpagina
7
Plak vervolgens onder het tabje Inhoud bij Link de gekopieerde Directe betaallink Vergeet niet op Bijwerken / Publiceren te klikken wanneer je klaar bent!

Meerdere producten in winkelwagen plaatsen

Gebruik deze structuur in de URL om meerdere producten toe te voegen aan de winkelwagen: add-to-cart=[productid]:[kwantiteit],[productid]:[kwantiteit]

Winkelpagina gebruiken

Op iedere website wordt een standaard Winkel pagina aangemaakt waar al je producten worden weergegeven. Je kan deze pagina toevoegen aan je menu maar je kan ook je producten weergeven in SYSitor. Dit kan je doen door het Producten element in je pagina te slepen.

1
Zoek de pagina op waarop je jouw producten wil laten zien. Dit kan niet de standaard winkelpagina zijn, dit omdat je deze pagina niet kan bewerken. Nadat je de pagina hebt gekozen klik je op bewerk met SYSitor.
2
Zoek een plek op de pagina waar je jouw producten wil laten zien.
3
Zoekt het element producten en voeg deze toe aan jouw pagina.
4
Nu worden jouw producten weergegeven en kan je de vormgeving ervandddd
5
Vergeet niet op Bijwerken / Publiceren te klikken als je klaar bent!

Videotip:

Je kan ook zelf een winkelpagina maken, hierdoor heb je meer mogelijkheden qua vormgeving en instellingen. Bekijk de video vanaf minuut 4:30