Begrippenlijst

Hier vind je de belangrijkste termen met een simpele uitleg, plus aanvullende informatie.

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X-Z, 0-9


A

A/B tetsen (splittesten) Wanneer je een kopie maakt van een pagina en een ding aanpast. Je gaat dan kijken welke pagina er een betere conversie (verkoop) oplevert.

Abonnement: Een onderdeel van het Expert platform (ook los af te nemen) om abonnementen en betalingen in termijnen aan te bieden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om gebruikers iedere maand een bepaald bedrag te laten betalen om bijvoorbeeld toegang te houden tot een training.

ActiveCampaign: Een programma om automatisch e-mails te laten sturen naar mensen die zich inschrijven of een bepaald product kopen.

Affiliate (link) Een link waarmee je producten van andere kan verkopen en daar een vergoeding voor krijgt.

Afrekenfunnel: De manier waarop de klant afrekent. Meestal iets wat hierop lijkt: landingspagina -> afrekenpagina -> bedankpagina

Agenda: de plek om binnen SYS afspraken in te laten plannen of om evenementen en diensten aan te bieden.

Terug naar boven


B

Blog Een plek op jouw website waar je berichten kan plaatsen. 

Branding ook wel huisstijl genoemd.Hieronder vallen de kleuren en lettertypes die je gebruikt voor jouw website. De branding is eigenlijk het uiterlijk van jouw website.

Terug naar boven


C

Call to action (CTA) Een knop of tekst die ervoor zorgt dat de lezer actie onderneemt, zoals inschrijven op een nieuwsbrief of een product kopen.

Certificaat: Een onderdeel van de training. Na het behalen van het examen krijgt de deelnemer automatisch een certificaat. Hierop staat dat hij/zij de cursus/training heeft behaald. Eventueel kan het cijfer, de datum, naam van de deelnemer, naam van de training en nog meer informatie er automatisch op gezet worden.

Conversie (percentage) Wanneer een bezoeker iets koopt of zich inschrijft dan levert dat een conversie op. Het percentage geeft aan hoeveel procent van de mensen zich inschrijven of iets kopen.

Terug naar boven


D

Dashboard Dit is de plek bij SYS waar je binnenkomt als je inlogt bij jouw website.

Diensten: Een onderdeel van jouw agenda, waarbij mensen zonder jouw tussenkomst een dienst van jouw kunnen inplannen. Denk hierbij aan een coachingsgesprek. 

Terug naar boven


E

E-mailmarketing Een manier om e-mailadressen van klanten/bezoekers te verzamelen en hen e-mails te sturen, in de hoop dat ze jouw producten afnemen.

Element: Jouw website bestaat uit allemaal elementen. Elk element heeft zijn eigen functie. Bijvoorbeeld; kop, tekst, afbeeldingen

Evenement: Een onderdeel van de agenda waarbij je op locatie of online een evenement kan organiseren voor meerdere mensen. Mensen kunnen dan via de agenda een plek kopen voor het evenement.

Examens: Onderdeel van trainingen waarbij de deelnemer laat zien dat het alle aangeboden stof beheerst. Na het behalen van een examen kan de deelnemer automatisch een certificaat krijgen en daarmee de training afsluiten. 

Terug naar boven


F

Facebook Pixel is een HTML code die wordt gebruikt door Facebook om je te helpen met het optimaliseren van jouw advertenties.

Footer De onderkant van jouw website.

Funnel: een manier waarop bezoekers door een aankoop gaan. Vaak beginnen ze op een landings-/salespag, dan een afrekenpagina en vervolgens een upsell of een bedankpagina. 

Terug naar boven


G

Gebruikers: Dit zijn mensen op de website die dingen kunnen bewerken en support kunnen aanvragen. Het zijn dus eigenlijk een soort medewerkers van jou.

Google Analytics Een programma van Google om bij te houden hoeveel bezoekers er op jouw website komen en wat ze allemaal bekijken op jouw website.

Terug naar boven


H

Header De bovenkant van jouw website.

Home(page): dit is de pagina waar mensen op terecht komen als ze jouw url (link) invoeren. De homepage kan iedere pagina zijn van jouw website.

Huisstijl; zie branding

HTML is een code waarmee elementen of websites gemaakt kunnen worden.

Terug naar boven


I

IDEAL De meest gebruikte betaalmethode in Nederland.

Terug naar boven


J

Terug naar boven


K

Klanten: dit zijn mensen op de website die iets hebben gekocht bij jou.

Kolom: Dit is een element binnen jouw website waarin je andere elementen kan gebruiken. Een kolom is een soort rechthoek/vierkant op jouw website, waarin je foto's en/of teksten (elementen) kan zetten.

Kortingscode: ook wel kortingsbonnen genoemd. Hiermee kan je mensen korting geven op alle of bepaalde producten. De korting kan gegeven worden in procenten of een vast bedrag.

Terug naar boven


L

Leads: dit zie je op jouw dashboard. Dit zijn het aantal inschrijvingen op jouw nieuwsbrieven.

Link: Een link zorgt ervoor dat een bezoeker gemakkelijk naar een bepaalde plek op jouw pagina kan komen bijvoorbeeld in het menu.

Terug naar boven


M

Menu: hierin worden de belangrijkste pagina's van jouw website genoemd. Het menu is ook zichtbaar voor bezoekers, terwijl niet iedere pagina direct zichtbaar is voor bezoekers.

Mobile responsive zorgt ervoor dat jouw website er op een tablet/telefoon mooi uitziet.

Terug naar boven


N

Terug naar boven


O

Omzet: Voor de SYS mijlpalen kan je ook handmatig omzet toevoegen. De omzet is alle verkoop die jij behaalt met of uit jouw site. Dit kan rechtstreeks zijn via een product, maar ook via een contactformulier als iemand daarna bij jou in de praktijk komt.

Onderhoudsmodus: deze modus activeer je wanneer je jouw website wil veranderen. Op die manier zien de gebruikers een melding dat de website (tijdelijk) niet beschikbaar is. De onerhoudsmodus zet je niet aan als je een pagina bewerkt, maar activeer je wanneer je jouw gehele website een metamorfose wil geven.

Opdrachten: Onderdeel van trainingen waarin deelnemers een opdracht kunnen maken en inleveren. Deze wordt door jou of een medewerker bekeken. Zo kan je zien of ze deelnemer de aangeboden stof beheerst. Het verschil tussen een opdracht en een toets is, is dat de deelnemer bij een opdracht ook creatieve dingen kan maken en dit kan inleveren. Zoals een verslag of een collega.

Terug naar boven


P

Pakketpagina: Dit is de plek binnen SYS om te bekijken of jouw gegevens nog kloppen (en eventueel aan te passen), te kijken welke domeinen je in beheer hebt of welk pakket je hebt.

Partner: een partner is iemand die met jou samenwerkt en jouw producten verkoopt. De partner krijgt hier een bepaald bedrag voor.

Pop-up een pop-up komt in beeld wanneer een bezoeker jouw website bezoekt. Deze komt dus over jouw pagina heen, vandaar pop-up.

Terug naar boven


Q

Terug naar boven


R

Refferal: iemand die via een partner is aangemeld / iets heeft gekocht.

Resultaat pagina (RP) Een resultaatpagina is een pagina binnen SYS, die je kan gebruiken om in een keer een mooie website te hebben staan. Je hoeft alleen nog maar de tekst en foto's te vervangen.

Terug naar boven


S

Screenshot: Een afbeelding maken van je scherm, om deze te delen met iemand.

Sectie: Een onderdeel van je pagina. Een sectie is een klein gedeelte/onderdeel van je pagina.

Spam: E-mails die ongewenst bij je binnenkomen. 

SYSitor: Dit is het systeem binnen SYS waarmee je de website bewerkt.

SYS mijlpalen: Een leuke manier om jezelf uit te dagen om extra omzet te behalen. Bij elk behaalde mijlpaal krijg je een klein cadeau'tje van SYS.

Terug naar boven


T

Template: Een pagina/element dat je opslaat om een volgende keer gemakkelijk te kunnen toevoegen. Je kan ook een hele pagina opslaan als template, dan kan je gemakkelijk die pagina later weer gebruiken.

Termijnbetalingen: zie abonnement

Thema bouwer: Binnen de thema bouwer kan je instellen hoe bepaalde onderdelen van je website eruit komen te zien. Denk hierbij aan jouw blog, webshop, heder, footer of je blogoverzicht. Let op: als je dingen verkeerd aanpast, dan staat het gelijk op heel veel plekken verkeerd.

Toetsen: Een onderdeel van trainingen waarbij de deelnemer kan kijken of hij/zij de aangeboden stof genoeg beheerst. 

Trainingen: Onderdeel van het groei platform. Het biedt een plek waar jij trainingen aan klanten kan geven of verkopen. In deze omgeving kan jij hen begeleiden door middel van toetsen, opdrachten, examens en ze kunnen ook een certificaat behalen.

Terug naar boven


U

Upsell: een mogelijkheid om een extra verkoop te doen

Terug naar boven


V

Variaties: Op producten kan je variaties hebben. Zo kan je een rood t-shirt of een geel t-shirt verkopen, maar ook verschillende maten noemen we een variatie.

Vimeo: een videodienst, net zoals Youtube, waar je jouw video's online kan plaatsen, zodat je ze gemakkelijk op jouw website kan zetten.

Terug naar boven


W

Webinar Online training/masterclass waarin jij informatie geeft.

Webinargeek: een progamma om webinars mee te geven.

Webmail: De online omgeving waarin jij jouw webmail 

Terug naar boven


X, Y en Z

Youtube: Videodienst, net zoals Vimeo, om jouw video's online te zetten. Zodat je ze erna gemakkelijk op de website kan plaatsen.

Terug naar boven


0-9

301 pagina Deze pagina gebruik je als mensen doorgestuurd moeten worden naar een andere pagina.

404 pagina Deze pagina gebruik je om aan te geven dat een bepaalde pagina/bericht niet (meer) bestaat

Terug naar boven

Heeft dit artikel je geholpen? Bedankt voor je feedback! There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Meer hulp nodig? Stuur je vraag naar het support team Stuur je vraag naar het support team